jest obecnie pusty...
wyszukiwanie zaawansowane

Na wszystkie produkty udzielamy 2 letniej gwarancji od daty zakupu dla osób fizycznych oraz 1 rok dla firm


WARUNKI GWARANCJI

Firma BergHOFF zastąpi albo naprawi wszystkie produkty, których uszkodzenia wynikały z wady materiałowej lub z wad produkcyjnych. Prosimy o wysłanie produktu w oryginalnym opakowaniu lub we właściwym opakowaniu transportowym, aby mogła zostać przeprowadzona naprawa lub też, aby produkt mógł zostać zastąpiony. .
Gwarancja wyklucza uszkodzenia wynikające z nieprawidłowego użycia, przegrzania lub nadużycia, upuszczenia naczynia lub celowego uszkodzenia.
Małe niedoskonałości i niewielkie różnice kolorów są normalne dla stali nierdzewnej

Nie można przegrzewać pustych naczyń.

Pojawić się mogą mniejsze zarysowania, małe niedoskonałości lub odbarwienia (na przykład, stal nierdzewna 18/10 T304 może otrzymać niebieski lub złoto-brązowy kolor), ale nie mają one wpływu na użytkowanie produktów i dlatego też nie objęte zostały gwarancją. Chirurgiczna stal nierdzewna zmienia kolor po rozgrzaniu na kuchence i może stać się ciemniejsza, złoto brązowa w kierunku dna.

Niewielkie niedoskonałości jak wgniecenia i zarysowania, które mogą pojawić się na stali nie są objęte niniejszą gwarancją. Nigdy nie należy stosować wysokiej temperatury, gdy gotuje się bez wody lub bez składników w naczyniu.

Mierniki temperatury nie nadają się do piekarnika, nie nadają się również do zmywarki. Mimo iż dobrze zadbany termometr będzie działał bardzo długo, nie należy go mocno dokręcać. Jest on raczej luźny gdy jest dostarczony z fabryki i w takim stanie powinien pozostać. Nie należy dokręcać miernika, ponieważ w środku powstanie niewielkie pęknięcie, które w późniejszym okresie może doprowadzić do odłamania się termometru.
Termometry nie podlegają gwaracji.

Zestawy i komplety noży zalecamy myć ręcznie bez używania zmywarki, aby można było się nimi cieszyć przez lata bez specjalnych starań. Nie należy zostawiać naczyń, noży i sztućców na noc z resztkami żywności.
Gwarancja nie przewiduje stosowania detergentów na bazie owoców cytrusowych, które mają oddziaływanie na powłokę z antyutleniaczem i mogą przyczynić się do powstania korozji. Nie używać cyklu suszenia w zmywarce.

Wyżej wymienione czynniki atakują obojętną tlenową powłokę ochronną na stali i prowadzą do reakcji korozyjnych, które nie są objęte niniejszą gwarancją.

W przypadku wystąpienia reakcji korozyjnej na stali nierdzewnej należy ją usunąć dobrym środkiem do czyszczenia tego typu stali.

Naczynia z serii Cast Line nie należy myć w zmywarkach mechanicznych, nie należy wkładać gorących naczyń pod zimną wodę. Nie należy przegrzewać pustych naczyń. Do mieszania potraw stosować widelce, łyżki oraz łopatki wykonane z drewna lub tworzywa.

Gwarancją nie są objęte:
- mechaniczne uszkodzenia produktu.
- uszkodzenie teflonu ostrym narzędziem
-wady spowodowane niewłaściwym lub niezgodnym z instrukcją obsługi użytkowaniem produktu
- przegrzanie pustego naczynia
- zahartowanie, czyli włożenie gorącego naczynia do zimnej wody (działanie takie prowadzi do odparzenia powłoki zapobiegającej przywieraniu).

CZYSZCZENIE NACZYŃ

Dzięki temu, że garnki zrobione są z wysokogatunkowej, nierdzewnej stali utrzymanie ich w dobrym stanie jest bardzo łatwe. Przed użyciem nowy garnek należy wymyć gorącą wodą, z dodatkiem płynu do naczyń dla pozbycia pozostałych po produkcji zanieczyszczeń. Płyn należy rozetrzeć miękką gąbką po powierzchni garnka i zostawić na pięć minut, potem zmyć wodą. Jeżeli zachodzi potrzeba powyższe czynności powtórzyć 2-3 razy. Narożne ścianki garnków zaleca się myć miękką gąbką z płynem myjącym. Silne zabrudzenia można usunąć za pomocą środków czyszczących w proszku. Do usunięcia resztek przygotowywanej potrawy koniecznie trzeba zalać garnek wodą z płynem myjącym. Nie zaleca się używać do czyszczenia garnków metalowych szczotek, noży. Dla ochrony błyszczącej powierzchni garnka koniecznie należy zaraz po umyciu dokładnie wytrzeć miękką ściereczką. Do uchronienia powierzchni garnków przed uszkodzeniem zaleca się przy gotowaniu produktów używać drewnianej łopatki i łyżki, jednakże nie jest to niezbędne. Z czasem na powierzchni garnków może pojawić się wapienny nalot, tak nazywa się kamień powstający w wyniku gotowania. Podobny nalot, a także plamy od soli mineralnych niektórych produktów lekko przetrzeć gąbką zmoczoną w occie lub soku cytryny.

Ładowanie...

Sklep internetowy korzysta z plików Cookies zgodnie z celami okreslonymi w Polityce Cookies. Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do plików Cookies za pomoca ustawien swojej przegladarki internetowej. Wiecej szczególów znajdziesz w polityce CookiesPolityka cookies

Zamknij